הנחיית קבוצת הורים - סדנאות תהליכיות

"אנשים גורמים לאנשים לחלות ואנשים גורמים לאנשים לשוב ולהבריא" (סליוואן)

אדלר טען כי, האדם הוא יצור חברתי עם נטייה מולדת לחיי חברה ושיתוף פעולה, צורך זה הוא קיומי כדי שיוכל להתפתח ולצמוח. מראשית היולדנו אנחנו נעים בין שדות חברתיים שונים: משפחה, חברים, קהילה, מדינה. לכן, כאשר האדם משתייך לקבוצה כלשהי, מקומו בקבוצה הוא מקומו הטבעי.

אייקון קבוצות הורים

12 מפגשים

פרונטלי/זום. משך כל מפגש שעתיים
בקבוצות קטנות

אייקון וואצאפ

קבוצת וואצאפ

לרשותכם תעמוד קבוצת ווטסאפ, שבה יישלחו סיכומי המפגשים ותכנים לידע והעשרה

אייקון טלפון

פגישה טלפונית אישית

פגישה שבועית
להתייעצות ומיקוד

למה קבוצת הורים?

למעגל הקבוצתי נודעת חשיבות טיפולית משמעותית:

"כולנו בסירה אחת"

קיימת חשיבות טיפולית לכך שההורה שומע בעיות של אחרים, שעל פי רוב דומות לבעיותיו, "צרת רבים נחמת יחיד", כך הוא מבין שאינו היחיד שיש לו בעיות, העובדה שאחרים חווים בעיות כמו שלך, שהם יודעים ומבינים היטב מה עברת והרגשת, ושהם מנסים לעזור – מהווה צעד טיפולי חשוב.

הקבוצה כמרחב בטוח לשתף חוויות ואתגרים דומים בחינוך ילדים, יוצרת תחושה של שותפות גורל משמעותית, תחושה כזו, היא מעין כוח שעשוי לחולל פלאים.

החברים בקבוצה מגלים כי הם חברים במשפחת האדם ויוצרים רשת תמיכה חברתית הדדית בין ההורים, שמסייעת לתמוך ולהיתמך ולהקל על הלחץ שהם מרגישים ועל הרגשת הבדידות.

ביחד וכל אחד לחוד

דרך העבודה בקבוצה, תהליך הליווי הוא צעידה משותפת במסלול אישי.

בקבוצה מתאפשר לנהל שיח פתוח, ואותנטי; הכולל מוכנות לבטא ולהנכיח גם את המוצלח,  והפחות מוצלח ורגיש, מבלי שישפטו אתכם אם נכון או לא נכון, או יבקרו את החוויות שלכם. מתן מקום לפגיעות מאפשר היכרות עמוקה יותר, מקרבת, ויוצרת אחווה.

לכל אחד יש הזדמנות לפגוש את עצמו. הדינמיקה בין חברי הקבוצה וקבלת פידבק מהחברים והמנחה, עוזרת לפרט לצבור הבנה טובה יותר של עצמו על דפוסי התנהגותו ועל השפעתו על הסביבה.

אנחנו נוטים לשחזר את אותן תגובות והתנהגויות שוב ושוב, ולזכות בתגובות דומות, ואז נכנסים "ללופ" מסחרר ולא מבינים "למה זה לא עובד לי?

במסגרת התהליך הקבוצתי מתאפשר מפגש בין ההורים שבו הם דנים, חושבים, מתלבטים ובוחנים את מידת הרלוונטיות של ההתנהגויות, תגובות, הרגלים ודפוסים שאופייניים לכם.

להיות הורה טוב יותר

כל אחד ודרכו הייחודית להתמודד עם קשיים ואתגרים בגידול הילדים.

בעזרת הדרכה וליווי מקצועי, תוכלו לזהות את המאפיינים הייחודיים של האוירה המשפחתית בביתכם ולרכוש כלים לשפר אותה, להעמיק את ההיכרות שלכם עם דרכי חינוך שונות ומגוונות, לבחון את השפעתן ולבחור בדרכי חינוך יעילות שמקדמות שיתוף פעולה ויחסים טובים.

מה תוכן המפגשים? ועל מה נדבר בקבוצה?

במפגשים הקבוצתיים אין טיפים! מה כן יש?

יש תהליך חוויתי ויצירתי, שנבנה נדבך על נדבך כמו פירמידה, שתוכלו ליישמה במציאות המשפחתית שלכם.

בבסיס התהליך נבחן את הערכים שלכם, המנחים בפועל את ההתנהלות שלכם, או כאלה שלאורם תרצו לגדל את ילדכם, בהמשך ננסח ונבנה תוכנית מצפן- WAZE" הורי", שיעזור לכם לכוון את דרכיכם, ולדעת על מה להתמקד ולשים את הפוקוס, לבחון מהו הסגנון ההורי שלכם וכדומה, כל אלה יסייעו לכם לפתח את היכולות לנהל ולהוביל את משפחתכם.

בכל מפגש, תקבלו "צידה לדרך":  מידע רב בנוגע לחינוך ילדים, מיומנויות שונות כגון: כיצד מציבים גבול, כיצד משתפים, מתייעצים, מבקשים עזרה, איך מעודדים, איך מגיבים אל מריבות אחים ועוד.

למי הקבוצה מיועדת?

להורים הטובים, שרוצים להיות הורים טובים יותר ובוחרים כיצד לחנך את ילדיהם מתוך מודעות.  הורים אשר מעוניינים לרכוש כלים, ידע ומיומנויות, לבחון מחדש ולבחור מחדש, כדי להגשים את תפקיד החיים החשוב ביותר- ההורות! ולהיות הורה בוחר, משפיע, יוזם, מוביל – ולא הורה שמוצא את עצמו בחזקת מגיב, "מכבה שריפות", ואף לעיתים "מלבה שריפות". 

כיצד זה קורה?

12 מפגשים (פרונטלי/זום)

במשך שעתיים, נפגשים יחד (עד 12 משתתפים) אותם הורים, למשך 12 מפגשים, בשיח מלמד ומפרה משתפים, חושבים, מתייעצים, והכל באווירה קבוצתית דיסקרטית ושמירה על סודיות שלי ושל חברי הקבוצה כחלק מהחוזה הקבוצתי בינינו.

קבוצת וואצאפ "שקטה"

לרשותכם, קבוצת ווטסאפ, שבה אעלה את סיכומי המפגשים הנלמדים ותכנים לידע והעשרה.

פגישה טלפונית אישית

פעם בשבוע בנוסף למפגש השבועי שלנו, אני לרשותכם, להתייעצות ולמיקוד.

כל זאת, כדי להבטיח את הצלחתכם לבחור בדרך שתאפשר לכם ולמשפחתכם להתפתח ולהרגיש טוב, ולהטמיע את העקרונות שנלמדים בקבוצה במציאות הייחודית של משפחתכם.

חשוב מאוד לדעת!

אנחנו, ההורים, דמויות מפתח בתהליך ההתפתחות והצמיחה של ילדינו, יש לנו תפקיד חשוב והשפעה מכרעת על התפתחותם. כפי שחשוב לנו להתאים עבור ילדינו את סוגי המזון המתאים להם, מתוך הבנה של צרכיהם הפיזיולוגיים, כך, הבנת הצרכים הפסיכולוגיים שלהם, תאפשר לכם ההורים לספק מענה מתאים עבורם ובכך להעשיר את חוויית ההורות ולהקל על ההתמודדות עם אתגרי ההורות השונים.

"בואו ונלך, לא אכפת לי איך, יש המון שבילים שיורדים ועולים, יש שביל באמצע, משמאל או במורד, אז בואו נעלה בשביל, ונראה לאן הוא מוביל."  (לאה נאור)

Scroll to Top